VAKIOTANSSIT

Hidas valssi eli englantilainen valssi

Valssi on kilpatansseista kenties tunnetuin. Kyseessä on pehmeä ja rauhallinen tanssi, jolle ominaisia piirteitä ovat kevyet nousut ja laskut. Valssin hidas rytmi lisää tanssin vaativuutta. Hyvä vartalonhallinta on olennainen osa valssin oikeaoppista tanssimista.

<- Erik Husgafvel & Laura Mäkinen, valssi

Tango

Alun perin Argentiinasta kotoisin oleva tango on vakiotansseista ainoa ei-swing-tanssi. Sen liikekieli eroaa paljon muista vakiotansseista. Tangossa ei tehdä nousuja tai laskuja eikä kallistuksia. Liike on vahvaa, terävää ja yllätyksellistä.

<- Jaak Vainomaa & Taina Savikurki, tango

Wieninvalssi

Wieninvalssin juuret vievät aina 1500-luvulle saakka, jonka jälkeen se on tullut tunnetuksi mm. Straussin sävellyksistä; tunnetuimpana kenties Tonava kaunoinen. Tanssina Wieninvalssi on kuvioiltaan yksinkertaisin kaikista vakiotansseista. Sen vaativuutta kuitenkin lisää voimakkaasti etenevä liike yhdistettynä nousuihin ja laskuihin.

<- Erik Husgafvel & Laura Mäkinen, wieninvalssi

Foxtrot

Foxtrot on sulavaliikkeinen sekä liukuva vakiotanssi, jonka historia ulottuu 1800-luvulle. Foxtrotille tyypillinen liukuvan pehmeä liike syntyy jalkatyöskentelyn sekä tanssille ominaisen rytmin yhteistuloksena. Tästä syntyvät myös tanssille ominaiset pehmeät nousut ja laskut.

<- Markus Hirvonen & Mariia Hirvonen, foxtrot

Quickstep

Quickstep on nopeatempoinen sekä pirteä tanssi, joka on saanut vaikutteita Charlestonista. Quickstep näyttää iloiselta sekä kevyeltä ja usein sille tyypillisiä ovat hauskat askelkuviot. Samaan aikaan kuitenkin quickstepin nopeus sekä jalkatyöskentelyn vaativuus asettavat omat haasteensa tanssin keveydelle.

<- Jaak Vainomaa & Taina Savikurki, quickstep

Hämeenlinnan Seudun Pivotkerho ry
Kaikki oikeudet pidätetään 2018
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita