LATINALAISTANSSIT

Samba

Samban juuret ovat Brasiliassa ja se on luonteeltaan iloinen karnevaalitanssi. Samballe ominainen joustoliike eli baunssi ilmenee tanssin sitkeytenä. Samballe tyypillisiä kuvioita ovat eri tyyppiset juoksut sekä sambakävelyt.

<- Franco Formica & Oxana Lebedew, samba

Cha cha

Cha cha on rytmillisesti nuorin latinalaistanssi. Cha chan nimen on kerrottu tulevan suhinasta, joka kuului tanssivien ihmisten sandaaleista heidän tanssiessaan. Cha chan liikekieli on terävää ja vauhdikasta.

<- Andrey Gusev & Elizaveta Cherevichnaya, cha cha

Rumba

Rumba on kuubalaisperäinen tanssi, joka on rytmiltään hitaampi kuin muut lattarit. Musiikin hitaus antaa tanssijalle mahdollisuuden näyttää osaamistaan, esimerkiksi vartalonliikettä.

<- Jaak Vainomaa & Taina Savikurki, rumba

Paso doble

Paso doblea tanssitaan marssimusiikkin ja kutsutaan usein härkätaistelutanssiksi. Mies esittää tanssissa liikkeillään härkätaistelijaa ja nainen ilmentää omalla tanssillaan punaista vaatetta. Paso doblen liikekieli on voimakasta ja terävää, nopeiden ja hitaiden liikkeiden erot tekevät tanssista vieläkin dramaattisemman. Paso doblen jalkatyöskentelyssä voidaan nähdä elementtejä Flamencosta.

<- Andrey Gusev & Elizaveta Cherevichnaya, paso doble

Jive

Jive on nopeatempoinen, iloinen tanssi, jonka perustana on lantion swing-liike, terävät potkut sekä pomppiva liike. Jivessä on lupa "leikkiä" ja viihdyttää yleisöä mm. humoristisilla ja koomisillakin liikkeillä.

<- Andrey Gusev & Elizaveta Cherevichnaya, Jive

Hämeenlinnan Seudun Pivotkerho ry
Kaikki oikeudet pidätetään 2018
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita